Biju Patnaik University Of Technology, Odisha (BPUT), 2005-2019 yılları arasında düzenlenen diploma sertifikalarını DigiLocker platformu üzerinden erişilebilir kılmaktadır. Bu API entegrasyonu, öğrencilerin ve kurumların bu sertifikaları dijital ortamda doğrulamasını ve çekmesini sağlar. ZeplinGo olarak, bu API'yi mevcut sistemlerinize entegre ederek diploma doğrulama süreçlerinizi dijitalleştirmenize yardımcı olabiliriz.
Hangi ihtiyaçlarda değerlendirilebilir?
- Üniversiteler ve eğitim kurumları
- İşverenler ve insan kaynakları departmanları
- Öğrenci işleri ve mezuniyet ofisleri
Yaygın kullanım alanları
Mezuniyet Doğrulama
İşe alım süreçlerinde adayların BPUT diploma bilgilerini doğrulamak için API kullanılabilir.
Öğrenci Belge Erişimi
Mezunlar, kendi diploma sertifikalarını DigiLocker hesaplarına çekerek resmi işlemlerde kullanabilirler.
Kurumsal Entegrasyon
Üniversite veya devlet kurumları, diploma verilerini kendi sistemlerine otomatik olarak entegre edebilir.
İncelenmesi gereken noktalar
- API yalnızca 2005-2019 yılları arasındaki verileri kapsar; bu tarihler dışındaki sertifikalar için farklı bir çözüm gerekebilir.
- DigiLocker ile entegrasyon, kullanıcıların DigiLocker hesabına sahip olmasını gerektirir.
- API kullanımı için apisetu.gov.in hizmet şartlarını incelemek önemlidir.
WordPress.org
Kurulum ve geliştirme notları
Bu API için resmi bir WordPress kurulum kaynağı sağlanmamıştır. Ancak, API'yi kendi sisteminize entegre etmek için genel bir yaklaşım izlenebilir.
API'nin geliştirme detaylarına dair resmi bir kaynak sunulmamıştır. Ancak, OpenAPI spesifikasyonu üzerinden uç noktalar keşfedilebilir.
Hazır çözümün ötesinde
Özel geliştirme ne zaman değerlendirilebilir?
ZeplinGo olarak, BPUT DigiLocker API'sini mevcut web sistemlerinize entegre etmek için özel geliştirme hizmetleri sunuyoruz. İhtiyaçlarınıza göre API çağrılarını, veri doğrulama süreçlerini ve kullanıcı arayüzünü birlikte tasarlayabiliriz.
Ücretsiz ön çalışma isteyin →Değerlendirme soruları
BPUT API hangi yılları kapsıyor?
API, 2005-2019 yılları arasında düzenlenen diploma sertifikalarını kapsamaktadır.
API'yi kullanmak için DigiLocker hesabı gerekli mi?
Evet, sertifikalar DigiLocker üzerinden çekildiği için kullanıcıların DigiLocker hesabına sahip olması gerekmektedir.
Bu API'yi kendi web siteme nasıl entegre edebilirim?
API, OpenAPI spesifikasyonu ile tanımlanmıştır; bu spesifikasyonu kullanarak kendi sisteminize entegre edebilirsiniz. ZeplinGo olarak bu entegrasyonda size yardımcı olabiliriz.